11 січня в НЦПО пройшов терапевтический майстер-класс "Знайомтсво з власним Я:відкрий нові можливості у своєму житті".

     Педагогічна діяльність  є складною і виснажливою,оскільки навантаження не вичерпується тільки  робочим часом.Постійне перебування серед людей, налагодження взаємовідношень з  учнями ,батьками -все це впливає як на фізичний так і емоційний стан .Тому актульною є проблема "професійного вигорання". 
  "Побудуй власний ДІМ,де власні бажання перетворюються в реальність".
  З метою поліпшення психічного здоров я педагога  та гармонізацією психологом Черемновою Н.О. ,у НЦПО ,було проведено ряд заходів. У співдружності та розвитку наступності "школа -НЦПО" була запрошена вчитель Россол О.А.    ,яка провела мастер-класс .

Була запронована одна з діючих проективних методик -глінотерапія,яка допомогає актуалізувати  на символічном рівні дінаміку внутрішнього світу людини.

Гліна передає характер та емоції людини.Сам процес вимішування глини мае терапевтичний характер.Пластичність матеріалу допомагає зняти напруження та дати вихід роздратуванню.
Під час творіння обличча людини змінюється,знімається напруження ,емоціїї прикрашають.Під час активності педагогі вступають у взаємодію не тільки з власними  відчуттями,а і один з одним, будуючи нові взаємовідносини (діляться думками, відчуттями,деякими міркуваннями,допомагаючи один одному порадою).
   Зазначу,що важливим є не тільки сам процес,а й кінцевий результат творіння. Формування вміння збирання,утримання та розслаблення - глубиний сенс  ліплення з глини.




З глини можно вилипити проблему,страх або мрію,внести деякі корективи.Саме коректуючи людини розуміє,що своїми власними руками можна змінити та покращити сітуацію. І далі починається  чарівництво : людина споглядає продукт своєї діяльності.




Глінотерапія вчить людини  радоваться життю, бажати за принципом "здесь и сейчас",  взаємодіяти,відчувати вкус кожного дня і головне бути щасливим вже зараз!

Комментарии