21 січня -Міжнароний день обіймів.

21 січня у всьому світі відзначається одне з самих незвичайних свят — Міжнародний день обіймів (International Hug Day). Він був заснований в США в 1986 році під назвою Національного дня обіймів (National Hugging Day), а потім стрімко поширився по всьому світу. Згідно традиції свята, укласти в дружні обійми в цей день можна навіть незнайому людину. Незважаючи на молодий вік цього свята , сьогодні важко знайти автора: невідомо, кому вперше в голову прийшла така ідея «тісного» святкування 21 січня і чому вибрана саме ця дата. Вважається, що ініціаторами свята є студенти. Саме в цей день хлопці та дівчата укладали в свої обійми один одного без всякої інтимної підоснови. І, до речі, саме вони в останні роки проводять 21 січня різноманітні флешмоби, присвячені даному святу. За своєрідною легендою, під час дружніх обіймів люди обмінюються душевним теплом.

Відомо, що студенти - це одні з найбільш прогресивних верств нашого суспільства. Студентське середовище досить потужна сила, іноді нестримна, повна несподіваних рішень і універсальна у багатьох своїх проявах. Міжнародний день обіймів, який відзначається 21-го січня, тому яскраве підтвердження.
Толерантність і мудрість, здатність щось змінювати на краще і не тільки в своєму житті - це справжній дар. Дуже часто ми задаємося питанням: що нам під силу? Відповідь на це питання до геніальності проста і проходить навіть в площині виникнення цього міжнародного Дня. Безкорисливість і дружелюбність, відкритість і не упередженість, прагнення жити і душевний спокій - те, чого багатьом з нас не вистачає, але це те, що потрібно просто затребувати, просто почати використовувати, так як це все властиво нам. Воно вже закладено в нашій природі.

У цей чудовий День ми шлемо свої обійми всім, хто нам дорогий, всім кого ми не знаємо, але хотіли б підтримати. Вітаємо всіх з Міжнародним днем обіймів, днем відкритої безкорисливої підтримки, днем небайдужих людей!

Комментарии