Консультація "Для чого людині хоббі?"

    Сучасне життя,на жаль,не можна назвати спокійним. Кожного дня сучасна людина підвержена стрессу. Але не все так погано ,коли зняти напруження можно за допомогою елементарної справи -хоббі.
Хоббі -це життєве захоплення людини ,чим хочеться займатись не шкодуючи ни сил,ни часу .Захоплюючись улюбленою справою людина відпочиває та набирається сил для нового рабочого дня,знімає емоційні напруження ,тим самим думки переключаються і настрій людини поліпшується. Хоббі збільшує самооцінку людини,допомагає сформувати цілеспрямованість та вчить добиватись поставлених цілей та задач. Хоббі "розповість" про людини найбільше ніж вона сама:активна людина чи пасивна,схильна до лідерстватовариська чи замкнута.
"Колекціонери"-цінують особистий простір,педантичні і мають неабиякі знання та витримку.
"Спортсмени"- активні,комунікабельні,вимогливі до себе та оточуючих,вміють не тільки успішно ставити цілі а й досягати.
"Майстри"-посидючи,врівноважені,спокійні.Часто,даруючи  свої творіння, тим самим ніби дарують частинку себе.Серед таких людей ,навярд чи знайдете скупого.
"Мандрівники"-емоційни і спонтанні.Жити не можуть без нових пригод та знайомств.Якщо ви любите сюрпризи-ніхто краще" мандрівників" їх не підготує. До речі,вони швидко приймають рішення  і  вражають своєю оригінальністю.
"Флористи,зоологи" (пухнаста терапія) -рідко опиняються в центрі уваги,люблять перебувати наодинці. Конфлікти намагаються вирішувати мирним шляхомнавіть шкодячи самому собі.
"Люди мистецтва"-схильні до порівняння та глубокого аналізу.Вони цікаві та обожнюють  експерементувати,мають живий,яскравий характер та філософський склад ума.
"Кулінари"-люблять більш віддавати,ніж отримувати.
      Значну користь має хоббі і для розширення кругозіру. Захоплення спонукає людину пізнавати  та отримувати нові знання та навички.  В сучасному світі хоббі стає цінним показником професіаналізму людини,сучасний керівник розуміє,що працівник не обмежує себе тільки рамками роботи,а й  має багато знань та умінь з інших галузей,опановуючи нові технлогії. Хоббі,наприклад коли людина займається фітнесом,спортом,танцями- покращує здоров я,поліпшує злагодженість роботи організму.Ну , і звісно ,,допомагає заробляти в такий складний час.
   Хочется презентувати захоплення педагогів нашого колективу НЦПО


Комментарии