Арт – терапія як креативний метод психолого – педагогічного навчання.

Арт-терапія — це вид психотерапії та психологічної корекції, заснований на мистецтві та творчост, інадає можливість особистості виразити себе «іншими голосами»: рухами, кольором, формою.Одне з основних визначень Мистецтва: духовно-практичне освоєння світу. Тоді для Арт терапії додаємо ще одне визначення: напрямок в Мистецтві, що займається свідомої корекцією «образу здоров'я об'єкта впливу» у бік ще більшого психофізичного здоров'я. 
Початок ХХІ століття захопив людство прогресом науки та техніки, новітніми інформаційними технологіями, а разом з ними й стресами, болем, страхом за майбутнє наше й наших дітей…
Сьогодні суспільство все більше починає розуміти, що його основи закладаються у дитинстві, а найбільш цінний його здобуток – це психічне здоров’я дитини, її неповторний індивідуально-творчий потенціал. важко знайти сьогодні у планах занять, які складає вихователь або вчитель, готуючись до зустрічі з малюками, такі першочергові завдання, як «створити атмосферу любові та поваги до дитячої душі», або «формувати у кожній дитині позитивне ставлення до процесу навчання», або «працювати в умовах психологічного комфорту», «підтримувати дитячу радість пізнання», «формувати почуття насолоди від навчання».Мистецтво – це, по суті, самопізнання людини в різних сенсах її буття і соціально-політичному , соціальному, національному, психологічному тощо. Кожен народ пізнає себе через своє мистецтво, людство і історію мистецтв.

З метою розширення кардонів самопізнання  було пропоновано учням групи К 16 1/9 відвідати виставку художників в культурно –дозвільному центрі  разом з класним керівником Євстратенко І.П.. та практичним психологом Черемновою Н.О.
    На виставці представили свої роботи члени Нікопольського спілки художників: Василь Живогляд, Едуард Малетич, Олександр Макаренко, Василь Усатюк, Микола Галичин, Вікторія Голуб і багато інших. А також відкрили незвичайну виставку новорічних ретро іграшок.
   
Відвідавши музей сучасного мистецтва, в учнів залишились дуже позитивні враження. Картини були досить реалістичними, хоча не завжди зрозумілими. У всіх картинах є якась цікава задумка,вони представлені нестандартно, а якось по-новому та неповторно для кожної. Всі картини були дуже насичені як кольорами так і зображеннями.

Комментарии